Allt fler svenskar upptäcker fördelarna med vejping jämfört med vanliga tobaksprodukter. Den som blandar och använder E juice slipper de skadliga ämnena som ingår i tobak, vilket innebä​r att det är hälsosammare, inte minst på lång sikt. Dessutom utsätts inte omgivninge​n för tobaksrök. Passiv rökning är ett stort problem med vanliga cigaretter. Illaluktande tobaksrök kan också sätta sig i hår och kläder. Röken från vejpingprodukter består istället av ånga. Den avdunstar snabbt, har en god doft, samt förstör inte andedräkten. 

blanda billig E juice​​

En annan anledning att satsa på E vätska är att det är billigare. En flaska e-vätska motsvarar väldigt många cigaretter, men kostar bara en bråkdel av vad det skulle kosta att köpa alla dessa cigarettpaket. Därför finns det stora pengar att spara på att gå över från tobak till  vejping. På nätet finns det e-juice butiker med snabb leverans och låga priser som har allt från DYI lösningar till avancerade produkter för de mer erfarna. Det erbjuder ett enkelt alternativ för den som är villig att bli kvitt tobaken, men ändå fortsätta att tillgodose sitt behov av nikotin. Att besöka en nätbutik för vejping är ett tips för den som vill titta på närmare på produkterna eller rådfråga de som är experter.

Blanda och hitta dina egna favoriter

Smakkoncentrat och smakshots finns i olika varianter.
Olika smaker som finns att tillgå kan vara bland annat:

  • Lemon/lime (Citron)
  • Pineapple (Ananas)
  • Mango
  • Cola
  • Wildberry
  • Blackcurrant (Svarta vinbär)

De innehåller enbart godkända ämnen enligt gällande regelverk. Bland annat ingår aromer för att ge smak och nikotin. Det är vätskan som förångas för att skapa den rök som bildas vid användandet av E juice. I själva verket är det alltså ånga som bildats när e-vätskan har värmts upp. Det sker med hjälp av ett batteri i e-cigaretten. Processen är med andra ord ganska enkel och handlar till stor del om att ge samma känsla som vid vanlig tobaksrökning, men utan de stora nackdelarna. På nätet får man en bra överblick över shortfills, nikotinshots och alla smakkoncentrat som finns att välja på.

Samtliga produkter är kvalitetstestade och trygga att använda. Det finns till exempel billiga DIY startkit som innehåller allt som krävs för att komma igång med vejping. Olika e-vätskor, även kallade E-liquids går att köpa i butik och är ett enkelt sätt att förändra smaken, men även nikotinstyrkan om detta skulle önskas. Många använder vejpingprodukter för att trappa ner på sitt intag av nikotin, utan att behöva sluta helt.